Amaya W3C

Σχετικά με το Amaya

Κατεβάστε το Amaya

Κατάλογος χρηστών

Έγγραφα

Συντελεστές του έργου

Καλωσορίσατε στην Amaya

Αρχική έκδοση: http://www.w3.org/Amaya/

Μετάφραση: Sandra Hadjivasiliou

Αγαπητοί αναγνώστες αυτού του εγγράφου, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι αυτή η σελίδα είναι μετάφραση του κειμένου W3C.Το πρωτότυπο κείμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Λάβετε υπόψη τις σημειώσεις που περιλαμβάνονται στο πρωτότυπο έγγραφο. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τυχόν σφάλματα μετάφρασης. Το μόνο έγκυρο και νόμιμο έγγραφο είναι το πρωτότυπο W3C στα αγγλικά. Ευχαριστούμε θερμά το greek serbian translations για την υποστήριξη του έργου αυτού.

W3C's Editor

Το Amaya είναι Web επεξεργαστής, δηλαδή εργαλείο για την δημιουργία και επεξεργασία αρχείον απευθείας στο Διαδίκτυο. Οι λειτουργίες περιήγησης είναι πλήρως ενοποιημένες με τις λειτουργίες επεξεργασίας και με τις λειτουργίες απομακρυσμένης πρόσβασης (remote access) μέσα από ένα ομογενείς περιβάλλον. Αυτό τηρεί το αρχικό όραμα για το Διαδίκτυο σαν ένας χώρος συλλογικος και όχι απλά ένα μονής κατεύθυνσης μέσο δημοσίευσης.

Η δουλειά πάνω στο Amaya άρχισε στο W3C το 1996 για την προβολή των διαδικτυακών τεχνολογιών σε ένα πλήρως εξοπλισμένο διαδικτυακό πρόγραμμα. Το βασικό κίνητρο για την δημιουργία του Amaya ηταν να προσφερθεί ένα πλαίσιο με δυνατότητα ενσωμάτωσης μέγιστου δυνατού αριθμού των τεχνολογιών W3C. Το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για την πρακτική παρουσίαση αυτών των τεχνολογιών με πλεονέκτημα συνδυασμού τους σε ένα ενιαίο, σταθερό περιβάλλον.

Το Amaya ξεκίνησε σαν ενα HTML + CSS style sheets editor. Απο τοτε εχει επεκταθεί για να υποστηρίζει XML και το αυξανόμενο αριθμό XML εφαρμογών όπως τα XHTML family, MathML, και το SVG. Επιτρέπει την ταυτόχρονη επεξεργασία όλων αυτών των γλωσσών σήμανσης μέσα σε σύνθετα αρχεία.

Το Amaya συμπεριλαμβάνει μια εφαρμογή συλλογικής πρόσθεσης σημειώσεων βασισμένη στο Resource Description Framework (RDF), XLink, and XPointer. Επισκεφθείτε την Annotea project ιστοσελίδα.

Amaya - Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

Το σχέδιο Amaya είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα (open source) από το W3C. Είστε ευπρόσδεκτοι να συμβάλλετε με διάφορους τρόπους (δημιουργία αρχείον, μεταφράσεις, γραφή κώδικα, διόρθωση σφαλμάτων προγραμματισμού (fixing bugs), προσαρμογή για άλλες πλατφόρμες (porting)...). Το λογισμικό Amaya είναι γραμμένο στο C και διατίθεται για πλατφόρμες Windows, Unix και MacOS X.

Η δημιουργία λογισμικού ήταν μια συνεργασία αναμεσα στο W3C και το WAM project (Web, Adaptation and Multimedia) στο INRIA.

Η ανάπτυξη του τερματίστηκε.

Τελευταία έκδοση

Amaya screenshot

Amaya 11.4.4 (18 January 2012).

Υποστηρίζει HTML 4.01, XHTML 1.0, XHTML Basic, XHTML 1.1, HTTP 1.1, MathML 2.0, many CSS 2 features, και SVG.

Πλέον περιλαμβάνει το SVG editor (για υποσύνολο της γλώσσας) με δυνατότητα παρουσίασης και μερικής επεξεργασίας αρχείων XML. Η εφαρμογή αυτή είναι διεθνοποιημένη. Προσφέρει μια προηγμένη διεπαφή χρήστη με καταλόγους επιλογής, προσαρμόσιμη σειρά μενού και εργαλείων, όπως και προκαθορισμένα θεματικά μοτίβα.

Διανομές είναι διαθέσιμες για Linux, Windows και τώρα τα MacOS X PowerPC και Intel.

Αυτή η έκδοση προσφέρει υποστήριξη προτύπων (template support) μερικώς επιχορηγημένη μέσο τού 6th Framework Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σαν μερος του σχεδίου Palette.

Επισκεφθείτε την σελίδα Περίληψη για περισσότερες λεπτομέρειες.

Amaya καλύπτεται από το W3C Software Notice and License. Tο εικονίδιο W3C-Amaya μπορεί να προστεθεί μέσα σε ιστοσελίδες που δημιουργούνται και επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας το Amaya.

Valid xhtml W3C-Amaya


Vincent Quint / Laurent Carcone
Date: 2012-12-18

Copyright © 1994-2012 INRIA and W3C® (MIT, ERCIM, Keio), All Rights Reserved. W3C liability, trademark, document use and software licensing rules apply. Your interactions with this site are in accordance with our public and Member privacy statements.