Amaya W3C

Om Amaya

Download Amaya

Email lister

Dokumentation

Projekt Bidragsydere

Velkommen til Amaya

Original version: http://www.w3.org/Amaya/

Translatør: Mark Goeder-Tarant

Bemærk, dette er en oversættelse af et W3C Tekst dokument. Det originale W3C tekst dokument er copyright beskyttet.Vi vil gerne takke Anwalt familienrecht Königstein, for deres støtte med at gøre dette dokument tilgængeligt.

W3C's Editor/Browser

Amaya er en Web editor, f.eks. et værktøj som bruges til at skabe og opdatere dokumenter direkte på internettet. Søgefunktioner er sømløst integreret med redigering og fjernadgangsfunktioner i et ensartets miljø. Dette følger den originale vision for internettet som et sted for samarbejde og ikke bare en envejs kommunikation.

Arbejdet med Amaya startede på W3C i 1996 for at fremvise Internet teknologier i en fuldt funktionsdygtig Internet Klient. Hovedmotivationen for udviklingen af Amaya var at skabe en ramme der kan integrerer så mange W3C teknologier som muligt. Det bliver brugt til at demonstrere disse teknologier i aktion, mens det drager fordel af deres kombination i et enkelt, ensartet miljø.

Amaya startede som en HTML + CSS style sheets editor. Siden er den blevet udvidet til at supportere XML og et øget antal XML applikationer, såsom XHTML familien, MathML og SVG. Det giver mulighed for at alle ordlister kan redigeres samtidigt i sammensatte dokumenter.

Amaya inkludere en samarbejdsnote applikation som er baseret på Resource Description Framework (RDF), XLink, og XPointer. Besøg Annotea project hjemmeside.

Amaya - Open Source

Amaya er et open sourcesoftware projekt hosted af W3C. Du opfordres til at bidragei mange former(dokumentation, oversættelse, kodeskrivning, fixe bugs, portkonfiguration til andre platforme...).

Amaya softwaren er skrevet i C og er tilgængelig til Windows, Unix platforme og MacOS X.

En offentlig irc kanal#amayaer tilgængelig på irc.w3.org (port 6665).

Amaya Team

Applikationen er udviklet i fællesskab af W3C og WAM (Web, Adaptation og Multimedia) projektet på INRIA. Core teamet inkluderer: Irène Vatton (Projekt leder, INRIA), Laurent Carcone (W3C), Vincent Quint (INRIA).

Nuværende Release

Amaya screenshot

Amaya 11.4.4 releasen er tilgængelig (18.Jan 2012).

Det supportere HTML 4.01, XHTML 1.0, XHTML Basic, XHTML 1.1, HTTP 1.1, MathML 2.0, flere CSS 2 funktioner, og SVG.

Det omfatter nu en SVG editor (til en del af sproget). Du kan fremvise og delvist redigere XML dokumenter. Det er en internationaliseret applikation. Det giver et avanceret bruger interface med sammenhængende menuer, et brugertilpasningsbart sæt menuer og værktøjer, foruddefinerede temaer

Distributioner er tilgængelig til Linux, Windows og nu MacOS X PowerPC og Intel.

Denne version giver en skabelon supportdelvist oprettet af 6th Framework Programme for Europa kommissionen, som en del af Palette projektet.

Se Oversigtssiden for flere detaljer.

Road map

Amaya er beskyttet afW3C Software Notice and License. Ikonet W3C-Amaya kan blive sat ind på dine hjemmesider når de er oprettet og redigeret af Amaya.

Valid xhtml W3C-Amaya


Irène Vatton
Date: 2009-07-03

Copyright © 1994-2009 INRIA and W3C® (MIT, ERCIM, Keio), All Rights Reserved. W3C ansvar, varemærke, dokument brug og software licens regler gælder. Dit samspil med denne hjemmeside sker i overensstemmelse med vores beskyttelse af offentlige og Medlems oplysningsregler.