Originalversion: http://www.w3.org/Style/CSS-vs-XSL

Translatør: Mark Goeder-Tarant

Bemærk, dette er en oversættelse af et W3C Tekst dokument. Det originale W3C tekst dokument er copyright beskyttet. Læs noterne omhyggeligt.Vi vil gerne takke ferienwohnung Zingst mieten og Anwalt Scheidung Frankfurt for deres støtte med at gøre dette dokument tilgængeligt.

CSS & XSL

(This page uses CSS style sheets)

W3C Stil

Hvilken skal jeg vælge?

 

CSS

 

XSL

Hvorfor anbefaler W3C to forskellige stil sprog? Hvilken skal du bruge? Dybest set kan reglen summeres meget kortfattet:

Brug CSS når du kan, brug XSL når du skal.

Grunden til dette er at CSS er meget nemmere at bruge, nemmere at lære, derfor er det nemmere at vedligeholde og det er billigere. Der er WYSIWYG editorer til CSS og generelt er disse mere værktøjer til CSS end til XSL. Men CSS's simpelhed har sine begrænsninger. Der er nogle ting man ikke kan lave med CSS, eller udelukkende  med CSS. Så man har brug for XSL, eller i det mindste transformations delen af XSL.

Så hvad er det man bruger XSL til? Generelt, alt hvad der har brug for transformationer. For eksempel, hvis man har en liste og gerne vil have den vist leksikografisk orden eller hvis ord skal erstattes af andre ord eller hvis tomme elementer skal erstattes af tekst. CSS kan gøre tekst frembringelse, men kun små frembringelser såsom antallet af afsnits overskrifter.

Diagram of the role of XSL and CSS in rendering HTML and
	XML documents Dette diagram viser XSL og CSS's roller. XML dokumenter kan udføres på tre måder:  (1) hvis dokumentet ikke skal transformeres, brug CSS. Ellers brug XSL-T, transformations sproget til XSL, på en af to måder: (2) generer stilens egenskaber sammen med den omordnede tekst, ved at bruge et XSL undersprog kaldet XSL-FO (XSL Formatting Objects); eller (3) generer et ny XML eller HTML dokument og giver et CSS style sheet til det nye dokument.

Mere information:

Bert Bos, W3C Style Activity Lead
Webmaster
Oprettet 22 Juli 1999.
Senest opdateret: $Dato: 2009/04/04 16:44:32 $ GMT